A tavaly decemberben bajba került nottinghami Free Radical már régóta pengeélen táncol, hiszen az ünnepek előtt adminisztratív állapotba kerültek, majd 140 munkatársuktól megváltak, és egyáltalán nem volt biztos, hogy bárki is felvásárolja őket. A cég ügyeit a ReSolve vette át, amely megígérte, hogy egyenesbe hozza a fejlesztőket, amit meg is tett, hiszen nyélbe ütött egy üzletet a Crytekkel, melynek értelmében a német cég felvásárolta a TimeSplitters-sorozat fejlesztőit és azok kintlévőségeit.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezzel a tapasztalt és nagyon ügyes csapattal terjeszkedhetünk az Egyesült Királyság területén. A Free Radical Design tökéletesen illik a Crytek családjába, révén, hogy számtalan alkalommal tanúsították, hogy képesek kiváló játékokat létrehozni. A Crytek-hálózat és a CryEngine technológia kombinációjának együttese biztosítja, hogy az Egyesült Királyság legjobb fejlesztői kiváló játékokat készítsenek, miközben egy megfelelő vezetés alá tartoznak. ”-- Avni Yerli, a Crytek ügyvezető igazgatója.

Az egyezség következtében 43 munkahely megmenekült, és a Free Radical Crytek UK névvel beépült az anyacég fejlesztői hálózatába, s így várhatóan folytathatják a TimeSplitters 4-en elkezdett munkájukat talán a CryEngine 2 erejével, de az is lehet, hogy valami teljesen új és elképesztő projektbe kezdenek. Bárhogy is legyen, mi sok sikert kívánunk nekik!