Sok Dark Souls 3 játékos képernyőjére került ki a napokban az az üzenet, amelyben közlik vele, hogy érvénytelen játékadatokat (Invalid Game Data) észleltek a profiljához kötve és vizsgálat alá került. Az online játék korlátozásai – vagyis a bannolás – mindaddig fenn állnak, amíg a szerver csapata be nem vizsgálja a játékost.

Mindaddig, amíg az üzenet ott virít a képernyőnkön, lehetőségünk van eltávolítani mindenféle modot, módosított fájlt, cheat vagy hack programot, sőt, akár az összes mentésünket is. Utóbbi kifejezetten kiakasztó, ha az ember már beleölt a játékba tíz, húsz vagy száz órát.

Márpedig könnyen lehet, hogy mi valóban becsületesen játszottunk, mégis megkaptuk ezt a kedves kis üzenetet. Ennek oka pedig nem más, minthogy felvettünk egy „cukros bácsitól” egy hackelt itemet, és így mi is felkerültünk a csalók listájára.

A Dark Souls 2 óta részei a sorozatnak az átadható eszközök, viszont a mai napig nehéz megállapítani, melyik elejtett „ajándék” lehet tiszta, és melyik módosított. A Bandai azt tanácsolta, hogy csak olyanoktól vegyünk át tárgyakat, akiket ismerünk, az ismeretlen játékosok cuccait pedig kerüljük. Magyarán: ne fogadjunk el cukrot idegenektől.

A másik tanácsuk pedig az, hogy készítsünk biztonsági másolatot a mentésünkről, és azt helyezzük el egy felhő tárhelyen vagy egy USB-n, így arról bármikor visszaállíthatjuk adatainkat. És ha így teszünk, akkor szinte azonnal megszabadulhatunk a kellemetlen üzenettől, hogy zavartalanul folytathassuk játékunkat a Dark Souls 3-mal.

A tanács viszont úgy tűnik, az életben nem igazán működik. Több játékos is jelentette, hogy miután törölte a mentéseit vagy visszaállított egy régit, a korlátozás nem szűnt meg, sőt, némely esetben teljesen kitiltották őket.

Szóval jelenleg áll a bál a Dark Souls 3 háza táján. A játékosok érthetően dühösek, hiszen senki sem szereti, ha igaztalanul megvádolják, azt meg pláne nem, ha hiába fogadja meg az okosok tanácsát. Ti összefutottatok már az Invalid Game Data üzenettel?