A Homefront 2011-ben jelent meg a THQ kiadásában, és bár voltak jó ötletei, összességében a játékkritikusok nem igazán rajongtak érte, és az eladások sem voltak túl kiemelkedőek. Ezért szeretett volna a Deep Silver egy rebootot az azóta eléggé feledésbe merült sorozatnak. A Homefront: The Revolution idén meg is érkezett, de az előző játék hibájába esett: remek ötletei voltak, de egyszerűen nem volt kész. A júniusi számunkban JohnBart kolléga ezért csak 70%-kal illette a játékot.

A Deep Silver marketing igazgatója, Paul Nicholls azt mondta, hogy túl hamar adták ki a játékot – még akkor is, ha előtte rengeteget késleltették –, és emiatt lett olyan rossz a játék fogadtatása.

„Ezekben az időkben a piacon a minőségi elvárás nagyon magas, és a nagyobb IP-k is alig képesek tartani az iramot. Sokat tanultunk ebből, hogy hogyan folytassuk tovább. Nem csak a játék minőségét illetően, hanem a kiadás időpontjával kapcsolatban is. A fejlesztők remek munkát végeztek, a rengeteg patch miatt a játékosok véleménye gyökeresen megváltozott a pozitív irányba” – mondja még Nicholls. A játék fejlesztője, a Dambuster most egy egyjátékos DLC-t tervez, viszont sajnos valószínűleg a két játék döcögős startja után a franchise-ból sokáig nem láthatunk új részt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!