• Az XboxEra legutóbbi podcastjében szóba került a Diablo 4
  • Ami az idei The Game Awards sorrán állítólag új előzetest kap
  • A nyílt béta februárban indulhat, ami alapján áprilisban meg is jelenhet a játék

Hol szivárgások, hol pedig hivatalos források által, de rengeteg információ és játékmenet-felvétel látott már napvilágot a Blizzard jövőre érkező játékából, a korábbi részek hangulatát és esztétikáját visszahozó Diablo 4-ből. Az akció-RPG-nek ebben a hónapban zajlik a zárt bétatesztje, ami az endgame tartalmakra koncentrál, a kiválasztott szerencsések belekóstolhatnak többek között a PvP-be, de a Nightmare Dungeons, a Whispers of the Dead és a Helltide is kipróbálható. A játék rendezője, Joe Shely szerint kiemelt fontossággal bírnak a kampány utáni tartalmak, azt szeretnék ugyanis, ha a játékosok többezer órán át aprítanák a groteszk lények seregeit, vagy épp egymást.

A legutóbbi XboxEra podcast során szóba került a grandiózusnak ígérkező játék is, ami állítólag a decemberi The Game Awards során egy vadiúj előzetessel jelentkezik, és egy mutatós speciális kiadásról is lerántják a leplet. Emellett a nyílt bétáról is szó esik, ami elviekben februárban indul, ebből pedig azt a következtetést vonták le a résztvevők, hogy körülbelül áprilisra datálható a Diablo 4 megjelenési dátuma. A Blizzard korábban csak az évet határozta meg (ami ugye 2023), de ha a próbakör valóban februárban indul, akkor nagyon is reális a tavaszi megjelenés. Az erről szóló diskurzus a fenti videóban 1 óra 35 perctől kezdődik.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.