• Nincs elájulva az új konzoloktól a Larian Studios
  • A streamingben viszont rengeteg lehetőséget látnak

Swen Vincke, a Larian Studios elnök-vezérigazgatója a WCCFTech-nek adott interjúban elsősorban a Divinity játékok fejlesztéséről és Baldur’s Gate 3 megszerzésének történetéről beszél, de akad egy érdekesebb megjegyzése is. Az új konzolokat érintő kérdésre válaszolva Vincke azt mondja, hogy “nem igazán forradalmi”, mivel az asztali számítógépekben már régóta elérhetők az SSD-k, ezzel ellentétben a streaming, mint a Google Stadia számos lehetőséget rejt.

“Azt hiszem, érdekesebb kérdés, hogy a Google Stadia miként változtatja majd meg a dolgokat. Az adatközpontban ezek a gépek egymással is kapcsolatban állnak, és olyan dolgokon kezdhetsz el gondolkodni, mint elasztikus renderelés, vagy több szerver együttes munkájával olyan fizikai szimulációk futtatása, melyek a jelenlegi hardvereken elérhetetlenek”

swen-vincke-elixir.jpg

Nyilván nem holnap következik majd ez be, hiába érkezik a Baldur's Gate 3 a Google Stadiára, mindenesetre ha egyszer befut és beérik a technológia, kíváncsian várjuk, valra válnak-e Vincke elképzelései.