• Új PS5 és Xbox Series X szállítmányok érkeztek több amerikai boltba is
  • Kizárólag személyesen lehetett előrendelni, és a dolgozókat sem értesítették előre

Meglehetősen komoly káosz alakult ki a GameStop áruházlánc számos üzletében tegnap az Egyesült Államokban, váratlanul új PS5 és Xbox Series X szállítmányok érkeztek ugyanis, ami a dolgozókat is teljesen meglepte, a vásárlók pedig tucatjával kezdték megrohamozni a boltokat.

a-dolgozoknak-sem-szoltak-a-legujabb-ps5-es-xbox-series-x-szallitmanyokrol-amerikaban.jpg

Mint kiderült, a GameStop azt szerette volna, hogy a nyerészkedők ne csaphassanak le a friss gépekre, így kizárólag személyesen, az üzletekben lehetett leadni előrendelést. Emellett pedig a dolgozóknak is csak közvetlenül a hivatalos bejelentés előtt szóltak az új szállítmányról, akiket így teljesen felkészületlenül ért a boltokba tóduló tömeg. Az egyik üzletvezető például arról számolt be, hogy percekkel korábban értesültek csak a hírről, mint a vásárlók, a bolt előtt pedig pillanatok alatt 40 fős tömeg gyűlt össze, mindenféle közösségi távolságtartási szabályt megszegve – miközben csupán 15 konzolt kaptak.

Egy másik nagy lánc, a Best Buy is bejelentette, hogy a mai napon ismét rendelhetőek lesznek náluk az új konzolok, náluk azonban a webshopban is elérhetőek lesznek a gépek, így komoly esély van arra, hogy ezekre is a botokat használó nyerészkedők fognak lecsapni.