Megjelent a Life is Strange 2: Episode 2, de sokan nem örültek ennek, hiszen az első epizód után csak egyben lehet megvásárolni a Season Passt, ami tartalmazza az évad összes részét, a másodiktól az ötödikig. Ezt sokan kifogásolták, megkérdezték, hogy miért nem lehet önállóan megvásárolni minden egyes fejezetet? Ezért:

Az egyetlen lehetőség sok epizodikus játéknál – legyen az egy Life is Strange: Before the Storm vagy más – hogy a teljes évadot meg kell(ett) vásárolni. A Life is Strange 2-nél a karaktereket lecseréltük és az első epizódot tettük elérhetővé, hogy megismerhessétek a karaktereket, mielőtt megvásároljátok a teljes játékot. Az első epizód így önállóan megvásárolható, míg az évad többi részét egyben lehet megvenni. Ezt megpróbáltuk helyesen kommunikálni a játék oldalán, de most azt látjuk, hogy az elvárás az volt, hogy minden egyes részt önállóan lehessen megvásárolni. Lehetett volna jobban kommunikálni ezt, és ezt mélységesen sajnáljuk.” – írta az egyik fejlesztő.

Valóban, mindkét fél álláspontja megérthető. A vásárlók kockáztatnak azzal, hogy előre befizetnek egy termékre, ami talán sosem készül el. Ez történt a The Walking Dead-del is, ami körül a huzavona hónapokig tartott, de végül megmenekült, a rajongók örömére. A fejlesztők pedig nem akarnák vásárlókat veszteni azáltal, hogy hagyják őket, hogy egyenként vegyenek meg minden egyes epizódot. Valószínűleg a Dontnoddal nem történik meg az, ami a Telltale-lel, hiszen a francia fejlesztő eddig leszállított minden címet, amit fejlesztett.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!