A The Last Guardiant már vagy ezer éve várják a PS3-tulajok, a játék viszont még a kanyarban sincs. Bár a Team ICO teljes gőzzel dolgozik rajta, a cég egyik frontemberének távozása minden bizonnyal nem tett jót a projektnek. Sebaj, a Sony megoldja okosba, lévén a kiadó majdnem összes stúdiója besegít a Team ICO-nak, csak adják már ki a játékot -- legalábbis Josida Suhei, a Sony Worldwide Studios elnöke szerint. Mint kiderült, a The Last Guardian egyes részeiért most már a God of Wart fejlesztő Sony Santa Monica felel. De ez nem minden!



"Nos, nem csak a Santa Monicáról van szó." -- nyilatkozta Josida a Wirednek -- "Remek technikai szakembereink vannak a Sony Worldwide körében. Központi csoportjaink mind az Egyesült Királyságban, mind az USA-ban szívesen nyújtanak segédkezet. Tulajdonképpen nekünk vannak a legjobb mérnökeink Európa- és Amerika-szerte, akiket egész brigádok segítenek ki."

Josida szerint a játék lassan, de biztosan készül, aminek oka, hogy a korábbi ötletek idővel megbuknak, az eleinte működőnek látszó játékelemek cserére szorulnak. S hogy mikor jelenik meg a The Last Guardian? Azt még a Sony sem tudja, de látva az erőfeszítéseket, minden bizonnyal szeretnének pénzt látni a nagyszerűnek tűnő játékból.