Kétség sem fér hozzá, hogy a videojátékosok világa sem lehet már teljesen egyrétegű. Gondoljunk csak vissza Jordan Herzogra, akit édesapja azért vett ki az iskolából, hogy a Fortnite világbajnokságra gyakorolhasson. Noha a szóban forgó srác esete meglehetősen cifra reakciókat váltott ki a kívülről szemlélődőkből, a Twitch-en „zylTV” néven közvetítő fiú fortnite-os ügylete már a drámaiság legkülsőbb határait karcolja.

a-fiu-aki-streamelessel-gyujt-penzt-a-rakos-apja-kezelesere.jpg

A hét elején a Reddit-felhasználók körében futótűzként terjedt a hír, miben egy Zyl felhasználónéven futó fiatal streamer a Twitch-közösség segítségét kérte. A fiú segélykérésének tárgya édesapja gyógyíttatása volt, kinek sajnos csekély esélyei vannak az életbenmaradásra, ugyanis kemoterápia nélkül egy éven belül életét veszti, és három év kezeléssel is csupán 20% annak esélye, hogy átvészelje az eddig májára és tüdejére is kiterjedt daganatot. A fiú hétfőn egy maratoni, „!father !social” cimkézésű Fortnite streamre vállalkozott annak reményében, hogy kellő pénzt tud összegyűjteni az apa életet mentő kezeléseire, és azóta még kettő hasonló temperamentumú, ám valamivel rövidebb közvetítéssel jelentkezett. 

Zyl első közvetítésével több mint 240.000 nézőt csalogatott csatornájára, és amellett, hogy a közvetítés végére követőinek száma is tüzetesen megugrott, több mint 9.160 dollárt (azaz nagyjából kétmillió forintot) sikerült összegyűjtenie.

A videó végén a betegség negyedik stádiumában lévő apuka is feltűnik gyermeke oldalán, hogy együtt fejezzék ki hálájukat, Zyl (kinek sem valódi neve, sem életkora nem ismert) a közeljövőben még több, alkalmanként hasonló lelkületű streamet is tervez, hogy tovább gyarapodjon az a bizonyos családi kassza.