Az EA teljesen váratlanul ma este bejelentette, hogy a Command & Conquer megszűnt létezni. A kiadó a hivatalos közleményben azzal indokolta a döntését, hogy az alfatesztelés során világossá vált: a rajongóknak nem tetszik az ötletük, így leállítják a munkálatokat.

A játék fejlesztése valamikor 2011 környékén kezdődhetett, hiszen ekkor mutatkozott be az év végi VGA díjátadó rendezvényen akkor még Generals 2-ként.

A Polygon értesülései szerint az EA a játék elkaszálásánál nem állt meg, ugyanis a dolgozók Twitter-üzeneteiből arra lehet következtetni, hogy a stúdiót is bezárták -- a fejlesztést a Victory Games végezte, amely korábban még BioWare Victory néven volt ismert.

Az új Command & Conquer pályafutását eredetileg Generals 2-ként kezdte meg, majd jött a nagy vihart kiváltó döntés, miszerint inkább egy online free-to-play játékot készítenek, ami egy központi univerzumként fog működni. Ez volt az egyszerűen csak Command & Conquernek hívott játék, ami tartalmazta volna a kiindulási ötletet, vagyis a Generals 2-t, illetve a későbbiekben minden további C&C vonalat -- mindez azonban már csak egy ötlet marad.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!