• Nehéz helyzetben van a Schalke 04
  • Lehetséges, hogy el kell adniuk az e-sportcsapatukat

Bár a Schalke 04 egyike a legismertebb és legsikeresebb német futballkluboknak, összesen hét hazai bajnoki címmel, a csapat helyzete jelenleg nem túl rózsás, tizenkét fordulóval a vége előtt ugyanis az utolsó, 18. helyen állnak a Bundesligában, 9 pontra a bentmaradást érő 15. helytől. Fel kell készülniük arra tehát, hogy a következő szezont már lehet, hogy a másodosztályban kezdik, arról nem is beszélve, hogy a stadionok megnyitásának időpontja is kérdőjeles, az ezek miatt elengedhetetlen spórolásnak pedig lehet, hogy a Schalke 04 Esports fogja meginni a levét.

a-futball-klub-gyengelkedese-miatt-eladhatja-league-of-legends-csapatat-a-schalke-04.jpg

Elsőként a francia L'Equipe számolt be arról, hogy a klub fontolóra vette a European League of Legends Championship (röviden LEC) bajnokságban birtokolt helyének eladását, amiért nagyjából 20 millió eurót kapnának. A Schalke 04 Esports nem sokkal később pedig hivatalos közleményt adott ki, melyben megerősítik, hogy ez valóban szerepel a lehetséges végkimenetelek között.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy nem akarják és nem is szükséges mindenáron eladni az e-sportcsapatot, ha azonban a futballklub tényleg kiesik a másodosztályba, akkor lehetséges, hogy meg fogják ezt lépni. Sok múlik tehát azon, hogyan alakul a szezon hátralévő harmada.