Most, hogy a Harebrained Schemes sikeresen a boltokba küldte a Kickstarter és a rajongók segítségével megvalósított Shadowrun Returnst (már vannak értékelések), ideje, hogy a Jordan Weisman által vezetett csapat nekifogjon a következő projektjének. Ez a játék a Golem Arcana nevet kapta, s keresztezi Weisman karrierjének két sarokkövét, a videojátékokat és a hagyományos táblajátékokat, igyekezve egy újszerű élményt nyújtani mindkét tábornak.

A Golem Arcana lényegében négy alapegységből áll: van maga a tábla, amin a műanyag, érzékelővel ellátott egységeink foglalnak helyet, ezeket a figurákat pedig egy speciális digitális tollal kezelhetjük. Mindezt egy táblagép vagy okostelefon kapcsolja össze, amin a tollal való interakció hatására megjelennek a keresett információk, vagy a pálya egyik mezőjéről, vagy a figura képességéről, vagy éppen a támadás sikerességéről.

Egy digitális táblajáték áll tehát előttünk, amiben mindent a gép számol helyettünk, akárcsak egy videojáték szabályrendszerében, ám nem kell lemondanunk a figurák és a tábla által nyújtott varázsról, s arról sem, hogy a játékosok összeülve, egy asztalnál éljék át a góliátokról és varázslatokról szóló történetet. A Golem Arcana lehet a jövő táblajátéka, ha sikerül megvalósítani.  

A Harebrained Schemes augusztusban kívánja elindítani a Golem Arcana gyűjtését, ismét Kickstareren; hasonló sikerben bíznak, mint a Shadowrun Returns esetében, ám be kell látni, hogy ez olyan téma, ami kevesebb embert tud megfogni. Azért drukkolunk.

Golem Arcana -- Megjelenés: ismeretlen -- Gépigény: nincs