• A Google felvásárolta a HTC mobiltelefon üzletágának egy részét
  • Ezzel 2000 dolgozónak, köztük a Pixel csapat nagy részének ad új otthont

Igaznak bizonyultak a híresztelések, miszerint a Google felvásárolhatja a HTC üzletágainak egy részét. A kiszivárgott információk bizonytalanok voltak afelől, hogy a VR-, vagy a mobil üzletágra fáj-e az internetes keresőóriás foga, hiszen mindkettőben vannak érdekeltségei (Daydream és Pixel). A minap végbement akvizíciót követő bejelentés szerint 1.1 milliárd dollár ellenében 2000 dolgozót, köztük a Pixel csapat java részét veszi át a Google.

“Ezek a jövendőbeli Googlerek rendkívüli emberek, akikkel már eddig is szorosan együttműködtünk a Pixel okostelefonokon, és izgatottan várjuk, hogy mit tudunk majd egy csapatként alkotni” - áll Rick Osterloh, a Google hardver-részlege igazgatójának közleményében, aki azt is hozzátette - “az üzlet része továbbá egy nem-exklzív liszensz a HTC szellemi tulajdonaihoz”

Hogy pontosan miről is van szó “szellemi tulajdon” alatt, csak találgatni lehet, de jó eséllyel a VR és AR rendszerekre utal Osterloh. Emellett tény, hogy a különböző verziójú Android operációs rendszereket használó telefonok között nagy a szórás a piacon. A legutóbbi, a Nougat például a forgalomban és használatban lévő rendszereknek mindössze 13%-át teszi ki, ezen is változtathat a Google az új erőforrások kiaknázásával.

google-pixel.jpg