A szeptemberben megjelenő Grand Thef Auto V-re nagyon sokat vártunk, hisz a GTA IV még valamikor 2008-ban jelent meg. Ez idő alatt olyan franchise-ok vésték be magukat a köztudatba, mint az Assassin's Creed vagy a Saints Row, így felmerül a kérdés, hogy a GTA miért nem veszi fel a kesztyűt a konkurensekkel és tör előre kétévente új felvonással, holott biztos, hogy győzne. Nos, a Take-Two szerint ez nem ilyen egyszerű, a Rockstar Games ugyanis szeret minden alkalommal újat mutatni.

"Gyakran megkérdeznek bennünket, hogy miért nem adunk ki kétévente új Grand Theft Auto-játékot. Nos, számunkra ennek nem sok értelme lenne, mert mikor új GTA érkezik, az rendre új élményt is jelent. Ezt pedig nem tudod megvalósítani két év leforgása alatt. Ha így tettünk volna, akkor a franchise már rég kevesebbet érne és elvesztette volna a maga státuszát." -- fogalmazta meg a kiadó álláspontját Karl Slatoff operációs igazgató a GameSpot interjújában.

Való igaz, hogy két év nem hosszú idő, és ha vetünk egy pillantást a menetrend szerint érkező folytatásokra, nem sok különbség vehető észe. Sőt, egy idő után fel is háborítja a dolog a játékosokat, ahogy történt az nemrég az Assassin's Creed IV: Black Flag bejelentésekor. Ezzel szemben a GTA V-ben sokan vakon bíznak, és mi is nagyon reméljük, hogy a Rockstar most sem adja alább a megszokott szintnél.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!