A Hello Games úgy tűnik, nem csak a marketingben béna, de a közösségi menedzselésben is, hiszen amióta kitört a balhé a No Man’s Sky nevű, kidurrant lufi körül, alig szóltak egy szót, amikor meg éppen szóltak, akkor próbálták magyarázni a bizonyítványukat. Állítólag még mindig a beígért patcheken dolgoznak, noha ezekről sem hallani egy ideje.

A csöndet most egy pillanatra Paul Weir vezető hangmérnök törte meg, aki egy Twitteren feltett kérdésre felelte, hogy „Sean [Murray] jól van, minket pedig lefoglal a következő patch”. Hát ez nem sok, de legalább tudjuk, hogy élnek és jól vannak.

A No Man’s Sky hivatalos Twitter-oldala amúgy július 7-e óta nem frissült, a Hello Games Twitterén pedig augusztus 27-e óta mindössze két frissítés történt az 1.09-es patch érkezésekor. A játék honlapján utoljára szeptember 2-án frissítették.

Amikor arról kérdezték Weirt, hogy miért némult el a Hello Games, csak azt tudta felelni, hogy a kommunikáció a stúdiótól és Murray-től függ. Itt érdemes megjegyezni, hogy Weir nem a Hello Gamesnek, hanem egy külsős cégnek, az Earcom Audio Designnak dolgozik, ez a csapat készítette el a No Man’s Sky hanganyagát.

Ami magát a játékot illeti, miközben a reklámfelügyelet vizsgálódik utána, a Steamen újabb negatív rekordot sikerült megdönteni: a játékosok értékelése alapján a No Man’s Sky a legrosszabb játék a kínálatban. A 71 617 kritika többsége negatív, míg a mostanában összegyűjtött 5 505 értékelés rendkívül negatív. Az elmúlt harminc nap értékeléseinek mindössze 12%-a pozitív.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!