Pont egy héttel ezelőtt írtuk meg, mit mondott a Cradle Games vezetője a következő generációs konzolok lehetséges technikai tulajdonságairól, most pedig újra a Gaming Bolt-nak adott interjút, de ezúttal a PS5-re szűkítve véleményét. Tavaly júliusban Chocho is megtette ezt, és bár hallottunk már pletykákat a konzolokról, például azt, hogy nem kapnak lemezmeghajtót, Marc André Jutras szerint a cégek nem hagyatkozhatnak a csak digitális tartalom-terjesztésre.

"Úgy gondolom, lesz egy lemez nélküli és egy lemezes verzió is a PS5-ből. Ennek van néhány oka: nem mindenkinek van internete, és ha van is valakinek, nem biztos, hogy van elég sávszélessége ahhoz, hogy letöltsön egy 80 GB-os játékot. A jelenlegi generációs játékok többségének nagy HDD igénye van. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy letöltsön egy játékot és a foltjait, mert egyes szolgáltatóknál még mindig használnak adatkeret plafont. Ha mi internet problémákkal küzdünk, más országokban még rosszabb lehet a helyzet." -- közölte, majd folytatta a gondolatmenetét: "A másik dolog pedig az, hogy miért árulnának a Gamestop boltok olyan konzolt, aminek nincs lemezmeghajtója? A játékboltok profitjának nagy része a játékok és nem a konzolok eladásából származik. Nem mondhatod azt, hogy add el a konzolunkat, ami nem termel hasznot, de ne adjál el játékokat. Tudod mit? Szerintem igenis lesznek lemezek. A mostani generációval az a probléma, hogy a Blu-ray lemezek lassúak, ezért kell a játékokat telepíteni, és ezért vannak a töltési idők is."

André Marc Jutras szerint sokkal jobb megoldás lenne, ha a Sony a PS5 megjelenésekor USB-kulcsokat vagy cartridge-okat használna a játékok tárolására. Utóbbiak a rajtkor már elég olcsók lennének, így a gyártásuk sem okozna felesleges többletköltséget.

Ti mit szóltok a Cradle Games vezetőjének véleményéhez?

1-team.jpg