A 2K valószínűleg túl sok pénzt költött az XCOM FPS-re ahhoz, hogy hagyja veszendőbe menni, de miután látták, hogy milyen negatív fogadtatásban részesült a Syndicate FPS, s milyen jól teljesített egy hagyományos stratégiai játék, át kellett gondolni a megközelítést, s világos lett, hogy a névnek mennie kell. A kiadó a napokban ezért eltávolított a hivatalos csatornáiról minden anyagot, ami a 2010-ben bejelentett, hányattatott sorsú játékhoz köthető, majd megkezdték a vírusmarketinget, hogy most ismét bejelentsék a programot.

A múlt héten egy rejtélyes csomagot küldtek ki néhány újságírónak, majd feltöltöttek egy videót, melyben azt állították, hogy Oroszországban becsapódott meteorithoz a földönkívülieknek van köze, ma pedig megjelent egy elsőre semmitmondó, de jobban megnézve nagyon is érdekes anyag. Ebben egy bicikliző srácot láthatunk, aki a nyugodt délutánján valami megdöbbentőt látott. Nem tudjuk, hogy mi került a szeme elé, de az biztos, hogy elég bizarr látvány volt ahhoz, hogy tátott szájjal figyelje az utca közepén.

A videó csak pár másodperces, s javarészt nem tartalmaz semmi említésre méltót, leszámítva az utolsó pár képkockát. A filmszalag ekkor megcsúszik, hogy leleplezze a szalag szélére felvitt szöveget: APR 26 2K. Ez azt hiszem, világos mindenkinek, tehát a 2K Games április 26-án, pénteken kívánja újra leleplezni a programot.

A 2K egyébként a kiadó hivatalos blogján megerősítette, hogy bővül az XCOM-világ, és hogy nemsokára megismerjük "az újratervezett víziót", amit a sorozat gyökereiből növesztett a 2K Marin, s mely a lenti videó tanúsága szerint akár ejtheti is az 60-as évek tematikáját. Várjuk a részleteket!