A Half-Life sorozat rajongói nincsenek elkényeztetve az utóbbi időben. A 2007-es Episode Two óta nem volt új rész a sorozatban, az Episode Three-t pedig bár vagy ezer éve bejelentették, sosem mutatták meg a nagyközönségnek -- esélyes egyébként, hogy a Valve észhez tért a pillanatnyi, epizodikus elmezavarból, és inkább Half-Life 3-t hegeszt szép csendben.

Bár a hírzárlat érthető a Half-Life 2 fiaskó óta (ha valaki túl fiatal lenne: a játékot őszre ígérték a 2003-as E3-on, majd az állítólagos megjelenés előtt pár héttel egy cracker ellopta a forráskódját és az addig elkészült anyagot, melyből sehogy se lett volna kész termék a beígért dátumra), a fanokat ez nem hatja meg, így most alapítottak egy nyílt csoportot a Steamen, melyben azt követelik, hogy a Valve kommunikáljon a játékról. Az "A Call for Communication (Half-Life)" csoport jelenleg több mint tízezer főt számlál, s mivel bárki szabadon csatlakozhat, lesz ez több is.

A Valve egyelőre nem reagált, bár a csapat híres arról, hogy nem hagyja annyiban a rajongói megmozdulásokat. Kíváncsian várjuk, lépnek-e valamit a srácok, s ha igen, akkor mit. Nagy bejelentést persze ne várjon senki.