• Névtelen források szerint a Cyberpunk 2077 már jövőre megjelenhet
  • A CD Projekt RED-hez közeli informátorok mondták ezt
  • A fejlesztők azonban azt mondják, hogy 2017-ig semmit nem közölnek
  • Eddig semmi konkrét információt nem kaptunk a játékról

A CD Projekt RED már 2012 óta dolgozik azon, hogy videojáték formába ültesse át a Mike Pondsmith által az 1980-as években létrehozott Cyberpunk 2020 című asztali szerepjátékot, a projektről azonban eddig csak kisebb morzsákat kaptunk -- októberben megtudtuk, hogy ez lesz a csapat eddigi legnagyobb játéka, majd azt is, hogy teljesen más lesz, mint a Witcher 3, legutóbb pedig azt, hogy a csapat nagyobbik fele immáron a sci-fi címen dolgozik.

Most a Gamereactor Germany csatlakozott a hírek sorába, akik a lengyel csapattal szoros kapcsolatot ápoló, de természetesen a névtelenség homályába burkolózó forrásoktól úgy értesültek, hogy a Cyberpunk 2077 már a jövő év végén megjelenhet, sőt, úgy vélik (bár, ezt csak tippelik), hogy az eddig bejelentett PC-s verzió mellett PS4-re és Xbox One-ra is meg fog jelenni a program. Ez mondjuk, jó tipp.

Mindezzel csak az a probléma, hogy a CD Projekt RED az év elején azt mondta: 2017-ig semmi lényegit nem hallunk a Cyberpunk 2077-ről. „Ez az év és a következő a Witcher 3-é.” -- mondta a vezérigazgató, Adam Kicinski. Persze, a tervek változhatnak, és mivel a Witcher 3 fejlesztése már tényleg a végéhez közelít, a közeljövőben felpöröghet a Cyberpunk 2077 munkálatai, ugyanakkor nem vennénk rá mérget, hogy jövőre játszhatunk, hiszen mostanra már látnunk kellett volna valamint a programból.