• December 16-án jelenik meg a Final Fantasy VI a Steamen
  • A port a 2014-es mobilváltozatokat veszi alapul, nem az eredetit
  • Árcímkével még nem látta el a programot a kiadó

A Square Enixet tényleg elkapta a feldolgozási láz, különösen ami a Final Fantasy-sorozatot illeti, hiszen a szeptemberben PC-kre megjelent Final Fantasy V, valamint a hetedik epizód készülő direkt portja és remake-je mellett december 16-án a Final Fantasy VI-ot is megkapjuk a Steamen.

A Valve online boltjában felbukkant adatlap tanúsága szerint az 1994-ben eredetileg SNES gépekre, majd 2001-ben PS-re is megjelent RPG aprólékosan újraalkotott grafikával, felújított irányítási és aktív idejű harcrendszerrel, valamint Steam achievementekkel és kártyákkal felvértezve mutatkozik be az új paltformon. Kis üröm az örömben, hogy az új változathoz minden bizonnyal a 2014-ben mobil operációs rendszerekre készült portot vette alapul a Square, ahogyan tette azt a már említett Final Fantasy V esetében is.

ffvi2xpc.jpg

Persze ettől függetlenül az utolsó 2D-s Final Fantasy-epizód így is remek szórakozást nyújthat a játékot nem ismerőknek, vagy éppen az élményt újra átélni kívánóknak. A történet szerint 1000 esztendővel járunk az Esperek és az emberek között kirobban háború után, amely mindkét fél számára súlyos áldozatokkal járt. A varázslat és a mágia kiveszett a világból, annak helyét pedig a technológia és a gépek vették át. Egy lány, Terra azonban rendelkezik még varázserővel, akit azonban Gestahl császár emlékezetétől megfosztva, rabszolgaként tart maga mellett, hogy erejét fegyverként használhassa ellenfeleivel szemben. Terra egy fatális véletlen során elszakad az uralkodótól, és találkozik Locke-kal, a tolvajjal, akivel veszélyes kalandra indul. A tét nem kisebb, mint az emberiség és az Esperek jövője.

A Final Fantasy VI-ot egyelőre még nem látta el árcédulával a kiadó, de ha ragaszkodik az eddigi gyakorlathoz, akkot körülbelül 16 dolláros áron juthatunk majd hozzá.