Az IncGamersszel folytatott beszélgetése során a játék vezető tervezője, Stanislas Mettra közölte: a kalózok miatt nincs esély arra, hogy PC-re is elkészüljön az I Am Alive, és különben sem vennék meg a játékosok a programot, hiszen csak nyafogni akarnak.

„Nagyon jól tudjuk, hogy a játékosok egy PC-s verzióért sírnak, de a nagymértékű kalózkodás, s az a tény, hogy csak kevesen vesznek PC-re játékot, nem kedvez a döntésnek, amit így is mérlegelni kell aszerint, hogy megtérül-e a befektetés. Vajon az emberek pusztán csak azért panaszkodnak, mert a cucc nem készül el személyi számítógépekre, vagy mert szeretnének ezzel játszani? Vajon meg is vennék, ha elkészítenénk?

Lehet, hogy csak 12 ember háromhavi munkájába telne elkészíteni az átiratot, de ha csak 50 ezer játékos hajlandó fizetni a termékért, akkor nem éri meg.”

Sajnálatos módon igaz Mettra véleménye a PC-s helyzetről, hiszen évről évre többen és többen töltenek le illegálisan játékokat, még a kedvező akciók mellett is, az azonban már sántít, hogy a játékosok csak azért „rinyálnak” mert nem készül el az átirat, a többség ugyanis tényleg szeretné a monitorján látni a kalandot.