A Miner Warst fejlesztő Keen Software House jelenleg két játékkal is jelen van a Steam korai hozzáférés programjában, és mindkettő nagy siker: a 2013 vége óta kapható Space Engineer már túl van az egymilliós eladáson, de az idén debütált Medieval Engineer is öles lépésekkel halad a nyomában. A prágai srácoknak azonban úgy tűnik, nagyra törőbb terveik vannak.

A Keen vezérigazgatója, Mark Rosa jelentette be, hogy másfél éve tízmillió dollárt fektetett be egy új leányvállalat megalapításába, amely most hivatalosan is megnyitotta kapuit GoodAI néven. Ahogy a megnevezés elárulja, az új firma feladata a mesterséges intelligencia kutatása, általános céllal, azaz nemcsak játékokhoz, hanem az élet minden területén. A munka már javában zajlik, és két fontos mérföldkövet sikerült is elérniük: a GoodAI remekül boldogul egy Pong- és egy Maze típusú játékkal.

A kutatók elkészítettek egy vizuális eszközkészletet Brain Simulator néven, amelyet ingyen bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére, referenciaként pedig a Keen beépíti az említett két címbe, a Space Engineersbe és a Medieval Engineersbe, így két legyet ütnek egy csapásra: a játékosok egy remélhetőleg tényleg jó mesterséges intelligenciával találkoznak a játékokban, miközben általuk a GoodAI tovább finomodik és okosodik.