• Elmarad a februárra tervezett Taipei Game Show
  • A tervek szerint valamikor a nyár folyamán fogják megtartani
  • Az ok a koronavírus-járvány

A Vuhanban kitört koronavírus-járvány egyre több iparágban érezteti hatását, az elmúlt napokban pedig már a videojátékok kapcsán is egyre több hírben merül fel: több jelentős esport eseményt is lemondtak miatta, de a Nintendo is aggódik, hogy hatással lesz a kínai gyártókapacitásra. Most pedig itt a legújabb fejlemény: a Taipei Game Show szervezői bejelentették, hogy mégsem tartják meg a rendezvényt, amely február 6. és 9. között lett volna esedékes Tajvanban.

A média képviselői először még csak óvintézkedési listát kaptak a szervezőktől, nem sokkal később azonban jött az értesítés a döntésről, miszerint a koronavírus-járvány miatt nem tartják meg az expót.

a-koronavirus-miatt-nem-rendezik-meg-a-taipei-game-show-t.jpg

Mindez azért is rossz hír, mert számos nagy címet kivittek volna a kiadók a rendezvényre: itt debütált volna például a FromSoftware új játéka, az Elden Ring, de a The Last of Us Part 2, a Nioh, illetve a közelmúltban csúsztatott Cyberpunk 2077, Marvel's Avengers páros is szerepeltek a listán.

Apró öröm az ürömben, hogy lesz lehetőség a pótlásra (pláne így, hogy több játék is csúszik), a szervezők ugyanis azt tervezik, hogy valamikor a nyár folyamán megrendezik a 2020-as Taipei Game Show-t.