• A Nintendo elnöke szerint nem jön idén új Switch-modell
  • A konzol életpályájából sok van még hátra
  • A koronavírus őket is befolyásolhatja

A Nintendo tegnap tette közzé negyedéves üzleti jelentését, melyből kiderült, hogy elképesztően erős ünnepi szezont zártak, melynek köszönhetően a Switch összeladásai átlépték az 50 milliós határt.

Hogy meglehet-e a bűvös 100 millió? A Nintendo elnöke, Furukava Suntaró szerint könnyedén - pontos számot nem mondott ugyan, azt viszont igen, hogy még bőven van hátra a konzol életpályájából. A lassan a negyedik évébe lépő masina az ő meglátása szerint még csak az életszakasza közepének elején jár.

a-nintendo-azt-mondja-nem-lesz-iden-uj-switch-inkabb-a-koronavirus-miatt-aggodnak.jpg

Az eladásokon jókorát dobhatna egy esetleges új modell, a tavalyi Switch Lite után simán benne van a pakliban egy erősebb Switch Pro variáns is, mely a pletykák szerint még idén meg is érkezhet. Furukava azonban igyekezett cáfolni ezeket a híreszteléseket: kijelentette, hogy 2020-ban nem várható új Switch-modell, hozzátéve, hogy más cégek lépései nem befolyásolják az ő üzleti döntéseiket, mert más a vásárlóbázisuk - utalva ezzel a PS4 Pro, Xbox One X párosra.

Végezetül szó esett a koronavírus-járványról is, amely a Nintendo elnöke is aggasztó, már ami a piacra való hatását (is) illeti, úgy véli ugyanis, hogy könnyen hátráltathatja a további szállítmányokat a kínai gyárakból, ami ilyen óriási kereslet mellett akár hiányt is szülhet.