• Megérkezett a Nintendo negyedéves üzleti jelentése
  • Az októbertől decemberig tartó időszakban több mint 10 millió Switch fogyott
  • A negyedévet 169 milliárd jen nyereséggel zárta a konzolgyártó

A Nintendo legutóbbi üzleti jelentésénél még arról szólt a fáma, hogy a Switch összeladásai átlépték a 40 milliós határt, a következő mérföldkőre pedig mindössze egyetlen negyedévet kellett várni, egészen elképesztő ünnepi szezont zártak ugyanis a kiotóiak: 7.58 millió Switch és 3.24 millió Switch Lite, vagyis összességében több mint 10 millió konzol vándorolt a boltokba. Ezzel pedig a Switch összességében már 52.48 milliónál tart a globális eladásokat tekintve.

nintendo-brutalis-negyedev-utan-mar-50-millio-felett-a-switch.jpg

A cég negyedéves bevétele egyébként 579 milliárd jen volt, amiből 169 milliárd jen maradt meg nyereségként. Az eddigi három negyedévet összesítve pedig már 1 billió jen felett van az éves bevétel, ami két és fél százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest, míg a profit 20 százalékkal nőtt, 262 milliárd jenre.

A negyedév két legjobban fogyó címe a két fő újdonság, a Pokémon Sword & Shield, illetve a Luigi's Mansion 3 voltak: előbbiből egészen elképesztő mennyiség, 16.06 millió példány fogyott, de utóbbi sem szégyenkezhet az 5.37 millióval. A Mario Kart 8 Deluxe eközben már 20 millió felett jár, sőt, a 23 milliós határt ostromolja, amivel a platform legsikeresebb játéka, megelőzve a Super Smash Bros. Ultimate-et (17.68 millió), a Super Mario Odyssey-t (16.59 millió) és a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot (16.34 millió).