• Állítólag hamarosan megkezdik egy új Switch-modell gyártását
  • Az új - pletykák szerint erősebb - gép az év közepén kerülhet a boltokba

2020 első negyedévének végén megkezdik a legújabb Switch-modell gyártását, amely várhatóan 2020 közepén kerül majd a boltokba - írja az ilyen téren gyakran jól értesült DigiTimes.

pletyka-nyaron-erkezik-a-switch-legujabb-verzioja.jpg

A fentiek elsőre meglepően hangozhatnak, hiszen a konzol olcsóbb, funkcionálisan visszafogottabb verziója, a Nintendo Switch Lite alig néhány hónapja jelent meg, ugyanakkor a friss híresztelések elég jól belesimulnak a korábbi pletykákba. Többször is hallani lehetett már ugyanis azt, hogy a Nintendo egy új, erősebb variánst készül piacra dobni a konzolból, a PS4 Pro és az Xbox One X nyomán - könnyen lehet, hogy most is erről van szó.

Már csak azért is logikus lehet ez a lépés, mert a Microsoft és a Sony jövőre generációt váltanak, egy erősebb változattal pedig a Nintendo csökkenthetné a hardveres lemaradását a PS5-höz és az új Xboxhoz képest. A generációváltás ugyanis náluk még nagyon nincs képben: az amúgy is pár éves lemaradással megjelent Switch köszöni szépen, jól van, a hardvereladások és a szoftvereladások tekintetében is kifogástalanul teljesít, egy kisebb revízió azonban mindenképpen dobna egyet a masina várható élettartamán.