Már két éve, hogy Daniel Craig búcsút mondott a 007-es ügynök ikonikus szerepének, mostanra pedig már mindenki arra kíváncsi, hogy vajon mikor érkezhet a több évtizedes múltra visszatekintő franchise következő epizódja. Barbara Broccoli producer nemrégiben a The Guardiannek válaszolt néhány fontos kérdésre a máig rendkívül népszerű széria kapcsán, de amit nyilatkozott, annak a legtöbb rajongó nem fog örülni.

"Ha visszatekintünk az Aranyszem című film korszakára, akkoriban mindenki azt mondta, hogy a hidegháború véget ért, a berlini fal leomlott, Bond halott, nincs már rá szükség, eljött a világbéke, nincsenek többé gonosztevők – és mennyire tévedtek!" – idézte fel a Pierce Brosnan-korszakot Broccoli, miközben kihangsúlyozta, hogy a franchise-t modernizálni kell, függetlenül attól, hogy melyik színész játssza a címszerepet.

pcguru-james-bond-film-007-reality-show-amazon-prime-daniel-craig-akciofilm-akciosztar-producer-1.jpg

(Képek: 007.com)

A producer azt is kiemelte, hogy az elmúlt Craig-korszakban végig igyekeztek alkalmazkodni a 21. század követelményeihez, és ezzel sikerült kiemelniuk a karakter érzelmesebb oldalát is. "Daniel segítségével sikerült megmutatnunk a karakter érzelmekkel teli oldalát... és a világ készen állt erre. Azt gondolom, ezek a történetek hűen tükrözik az időt, amelyben születtek, és hosszú út áll előttünk, ha újra szeretnénk formálni a franchise-t: valójában a folyamat még csak most kezdődik" – mondta Broccoli. Ez pedig azt jelenti, hogy a következő esztendők során jó eséllyel biztosan nem láthatjuk Őfelsége titkosügynökét a mozikban. Ami már csak azért is kár, mert aktuális téma is lenne bőven, ami hátteret szolgáltathat valamilyen formában a filmekhez, hiszen a világban számos olyan konfliktus robbant ki az elmált években és zajlik mind a mai napig, ami egy új történet alapjait biztosíthatná. Más kérdés, hogy vajon mit jelent a franchise újraformálása, mert ugye nem is olyan régen még az eredeti regényeket szerették volna újraírni, hogy jobban megfeleljenek a woke-hullámnak.

Broccoli egyébként egy olyan valóságshow-val kapcsolatban is nyilatkozott, amely szorosan kapcsolódik a franchise-hoz. A 007: Road to a Million (Út a millióig) hamarosana Prime Video kínálatában nézhető, és kilenc versenyző párt állít a középpontba, akik az 1 millió fontos fődíjért versenyeznek. A producer azt is elárulta, hogy James Bond a közeljövőben nem vált át kis képernyőre: a franchise mindenképpen a gyöngyházfényű vászonra tér vissza.

Forrás: The Guardian