• Barbara Broccoli szerint James Bondot férfinek kell játszania
  • Szerinte női szerepekre van szükség, nem férfi szerepeket kell adni nőknek
  • Britnek kell lennie Bondnak, tehát lehet bármilyen etnikumú és bőrszínű, ha brit
  • Egyelőre nem foglalkoznak a következő epizóddal, de visszavárják Cary Fukunaga rendezőt

Évek óta foglalkoztatja a kérdés a filmes közönséget, hogy Daniel Craig után ki veheti át a stafétát a James Bond széria főszerepében. A legendás franchise producere, Barbara Broccoli The Hollywood Reporternek adott interjújában minden korábbinál pontosabban fogalmazott a következő színészt illetően.

„Szerintem férfi lesz, mert nem hiszem, hogy egy nőnek kéne játszania Bondot. Hiszek abban, hogy nőkre írjunk karaktereket és ne csak férfi szerepeket adjunk nekik. Szerintem nincs elég jó női szerep, és kifejezetten fontos nekem, hogy nőkről készítsünk filmeket nőknek” – magyarázta, majd egy másik fontos kitételt is közölt. „Britnek kell lennie, tehát a brit bármilyen [etnikumú] lehet.” Ezzel egyértelművé tette tehát, hogy a Nemzetközösség akármilyen nemzetiségű vagy bőrszínű tagja eljátszhatja a legendás ügynököt.

520rt.jpg
(A kép forrása: Port)

Broccoli egyébként az interjúban hangsúlyozta, amiről már korábban is beszélt, miszerint egyelőre nem dolgoznak az új epizódon. Szeretnék, ha szépen lecsengene a Daniel Craig tizenhat éves szereplését lezáró Nincs idő meghalni. „Az emberek folyton arról érdeklődnek, hogy ki lesz az új James Bond. Ez olyan, mintha azt kérdeznénk egy menyasszonytól, aki épp oltárhoz vonul, hogy ki lesz a következő férje. Nem szeretnék azon gondolkodni, hogy ki veszi át a szerepet, amíg nem feltétlen szükséges.”

Annyit azért elárult a folytatásról, hogy visszavárják a friss epizódot jegyző Cary Fukunaga rendezőt, bár nincs róla meggyőződve, hogy utóbbi szívesen visszatérne még egy részre. Ti kit látnátok szívesen a 007-es szerepében és a következő film rendezői székében?

print-issue-42-feabroccoli-craig-gettyimages-1139310969-embed-2021.jpg
(A kép forrása: THR)