• A kritikusok nagyon dicsérik Joaquin Phoenix alakítását
  • Elmondásuk szerint valóban a noirok és a Taxisofőr hangulatát idézi a Joker
  • A film a címszereplő stand-up komikusi múltjába repíti vissza a nézőket

Todd Phillips teljes erőbedobással dolgozott a Joker előzményfilmen, az utolsó hetekben pedig már annyira nem győzte kivárni az első vetítést, hogy hat előzetest osztott meg közösségi oldalán, majd bejelentette, hogy három feltétel teljesülésének esetén hozzálátna a második epizód készítéséhez is. A széles körű premier még hátra van, október 3-án kerül mozikba Phillips rendezése, a Velencei Fesztivál közönsége viszont máris véleményt mondott a filmről.

Egyöntetűen dicsérték a címszereplőt megformáló Joaquin Phoenix-t, aki saját elmondása szerint nem Jack Nicholson és Heath Ledger alakításából építkezett, inkább új arcot próbált adni a bajkeverő karakternek. A kritikák kiemelték azt is, hogy a Joker lényegesen sötétebb és mélyebb mű, mint a legtöbb szuperhősfilm, és az előzetes ígéretekhez híven valóban Scorsese Taxisofőrjét és a film noirok hangulatát idézi. Többen máris Oscar-esélyeket latolgatnak, jóllehet szuperhősfilm egyelőre még nem tudta megszerezni az aranyszobrocskát.

b46dcaaa4c.jpg

A Joker feltételezett története szerint a Joaquin Phoenix alakította, humorista babérokra törő címszereplő elrabol majd egy tévést (Robert De Niro), hogy felléphessen a műsorában. Kevésbé akcióorientált, inkább személyes síkra koncentráló művet ígérnek az alkotók. A hivatalos posztert és a korábbi teasert itt láthatjátok.