Két évvel ezelőtt a Microsoft E3-as sajtókonferenciáján hullott le a lepel a Crytek új játékáról. A Kinect-exkluzív program akkor még Codename Kingdoms néven mutatkozott be, s csak keveset tudtunk meg, tavaly azonban már pontos nevet és néhány konkrétumot is sikerült szerezni. A játék végleges neve Ryse lett, a feladatunk pedig az, hogy a római korban éldegélő harcosként ontsuk ki az elénk kerülő gazfickók vérét.

A 2012-es E3-on nem volt ott a Ryse, s az év közben felröppentek olyan pletykák, miszerint a Crytek stúdiói között vándorolt a program, a Microsofttól Phil Spencer azonban elmondta: a játék még mindig készül, köszöni szépen, jól van, de most még nem tudnak mit mutatni. A fejlesztés keményen halad, s hamarosan egy újabb bemutatóra számíthatunk.

Arra a kérdésre, hogy a Ryse még mindig csak a Kinectet használja-e, ha az irányításról van szó, Spencer sejtelmesen csak annyit mondott: „a Kinect még mindig fontos része a játéknak.”

Ennek alapján nem elképzelhetetlen, hogy az elmúlt két évben változott valamelyest az alapkoncepció, s nem minden mozdulatot a kamerával végzünk majd, hanem csak a játék bizonyos szakaszaiban kerül elő a mozgásérzékelő.