A Mafia 3 első részleteinek hallatán könnyű párhuzamokat vonni a szintén a Take-Two istállójába tartozó GTA 5-tel, hiszen mind a két program egy nyilt világú akciójáték, amiben a bűnös útra léphetünk, a valóság azonban természetesen az, hogy a két cím nem ugyanolyan. Ezt a kiadó vezérigazgatója, Strauss Zelnick mondta el a legutóbbi pénzügyi konferencián, hozzátéve: „teljesen más élményt nyújtanak, semmi máshoz nem hasonlítanám.” 

Zelnick továbbá elmondta azt is, hogy technológiát sem osztanak meg egymás között a stúdiók, így ne számítsunk arra, hogy a Rockstar, a GTA 5-ben használt grafikusmotorján fog robogni a Mafia 3. „Nem osztjuk meg a megoldásainkat. Habár nagyon együttműködő cég vagyunk, nem gondoljuk azt, hogy a technológiák átadásával a legtöbbet hozhatjuk ki a csapatokból. Mi nem így dolgozunk.”

A Mafia 3 a tervek szerint jövőre fog megjelenni PC, Xbox One és PS4 platformra. A játékban a 60-as évekbeli New Orleans tárul elénk, ahol a Vietnami háborúból visszatért Lincoln Clay szerepében a helyi maffia uralmát megtörve kell a csúcsra jutnunk.