• A Manchester United pert indított a Sega és a Sports Interactive ellen
  • A klub azt állítja, hogy nem használhatná a játék a nevüket

A Championship Manager utódjaként megszületett Football Manager 2004 óta töretlen sikernek örvend, a kiadó Sega és a fejlesztő Sports Interactive azonban most különös helyzetben találta magát, a Manchester United ugyanis úgy döntött, hogy pert indít, mondván a játék nem használhatná a klub nevét.

a-manchester-united-16-ev-utan-ugy-dontott-beperli-a-segat-a-football-manager-miatt.jpg

Az angol rekordbajnok a kezdetek óta szerepel a menedzserjátékban - persze nem hivatalos formában, amit kifogásolnak is, mondván az eredetitől jócskán eltérő embléma nem tükrözi azt, amire a vásárlók számítanának a Manchester United név mellett.

A Sega és a Sports Interactive úgy reagált, hogy egy ilyesfajta korlátozás - miszerint maga a név sem használható - teljesen meggátolná a versengés lehetőségét a futballjátékok terén. Az pedig tényleg érthetetlen, hogy miért pont most merült fel ez a probléma az angol klubnál: a játékot minden évben elküldték a Manchester Unitednek, amiről ráadásul még pozitív visszajelzéseket is kaptak a közösségi médiás felületeken, illetve a sajtóban való megnyilvánulásokon keresztül.

Ami pedig még nagyobb öngól, hogy a Sega állítása szerint a klub stábja többször is kért már be tőlük adatokat, hogy ezzel tegyék hatékonyabbá a játékosmegfigyelést, a Vörös Ördögök jelenlegi menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer pedig játékos pályafutása végén többször is elmondta, hogy rengeteget tanult a Football Manager-játékokból.