Számtalan új premierrel indítja az idei évet a Disney+, köztük saját gyártású sorozatokkal, mint a Cristóbal Balenciaga, A sógun, vagy a vérbeli sztárparádét ígérő Rivals, az élőszereplős Star Wars Acolyte, valamint a Marvel-től az Echo. A streamingszolgáltatóra olyan közkedvelt sorozatok folytatásai is visszatérnek, mint A mackó, vagy az Üdv Wrexhamben harmadik évada, sok remek, más tartalom mellett. Február 27-én mutatkozik be A sógun című epikus drámasorozat, mely az 1600-as évek Japánjában, egy évszázadot meghatározó polgárháború hajnalán játszódik. A krimirajongók sem unatkoznak majd, a Fekete torta egy gyilkossági rejtélybe csomagolt családi dráma, amelyet Charmaine Wilkerson bestseller regénye ihletett. A Halál és egyéb részletek középpontjában Imogene Scott (Violett Beane) áll, aki egy bezárt szobás gyilkosság fő gyanúsítottja lesz. Annak érdekében, hogy bizonyítsa ártatlanságát, az általa megvetett Rufus Cotesworth-szel (Mandy Patinkin), a világ legnagyobb detektívjével kell társulnia. A kritikusok által elismert, díjnyertes sorozat, A mackó (The Bear), valamint az Emmy-jelölt Üdv Wrexhamben (Welcome to Wrexham) című doku-sorozat is visszatér a Disney+-ra új évaddal.

x-men-97-featured.jpg

MARVEL STUDIOS

A Marvel Studios-tól érkezett Echo január 10-én érkezett a Disney+-ra és az összes rész elérhető. A Maya Lopez eredettörténetét bemutató sötét, akciódús drámasorozatban a hallássérült harcművészt a New Yorkban tanúsított kegyetlen viselkedése szülővárosában ér utol. Szembe kell néznie a múltjával, újra kapcsolatba kell lépnie indián gyökereivel, és el kell fogadnia a család és a közösség jelentőségét, ha valaha is remélheti, hogy tovább léphet. Mindeközben nem más, mint a legendás bűnszervezet feje és nem mellesleg saját bácsikája, Wilson Fisk (Vezér) üldözi. A Marvel-rajongóknak igazi csemege lehet a WandaVízió (WandaVision) spin off sorozata, a várva várt Agatha: Darkhold Diaries, amelyben Kathryn Hahn hamarosan ismét Agatha Harkness bőrébe bújik, hogy némi boszorkánysággal dobja fel a Marvel Filmes Univerzumot. A hamarosan megjelenő X-Men '97 saját gyártású animációs sorozat szintén 2024-ben érkezik a platformra.

the-acolyte-logo-tall2f1c58cc.jpeg

STAR WARS

A Star Wars: The Acolyte thrillere a nézőket a Köztársaság fénykorába, pontosabban annak utolsó napjaiba, vagyis több száz évvel a Baljós árnyak előtti időbe kalauzolja el. Egy egykori padawan újra összeáll jedi mesterével, hogy egy bűncselekmény-sorozat után nyomozzanak, ám az erők, amelyekkel szembe kerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták. A történet arra is kitér majd, hogyan szivárogtak be a sith-ek nemcsak a köztársaságba, hanem a Jedi Rendbe is. A Jude Law főszereplésével érkező 8 részes Star Wars: Skeleton Crew négy gyerek történetét meséli el, akik a galaxis tágasságában eltévedve próbálnak hazatalálni. A sorozat 2024-ben érkezik a kínálatba.