• Drew Karpyshyn picivel másképp zárta volna a sztorit
  • De a végkimenetelt tekintve annyira azért mégsem hangzik másnak

Sokaknak máig fájó emlék a BioWare legendás sorozatának, a Mass Effectnek a befejezése - már ami a trilógiát illeti, az Andromeda ugyebár tiszta lappal kezdett. A harmadik rész vége sokak szerint összecsapott és logikátlan lett, mely semmissé tette a nagyívű történet során hozott döntések szinte mindegyikét, és csupán az utolsó választás számított az epilógus szempontjából. A kedélyeket csillapítandó a stúdió aztán kiadta az Extended Cut nevű ingyenes DLC-t, mely némileg elmélyítette a lezárást, de a lényegét nem változtatta meg, így a legtöbb rajongó számára ez sovány vigasz volt. Most az első és második rész vezető írója (na meg a KotOR-é, valamint a legjobb Star Wars regényekként számontartott Darth Bane trilógiájé) mesélt picit arról, hogy az ő idejében (tehát a második rész munkálatai során, annak végére ugyanis elhagyta a csapatot egy időre) még mások voltak az elképzelések, még ha nem is drasztikusan.

"Volt néhány elképzelésünk. Az volt a terv, hogy Shepard a Kaszásokat becsalja a Tömegrelékbe, majd rájuk robbantja az egészet, tönkretéve ezzel az egész hálózatot, és megsemmisítve az ellenséget, ugyanakkor elvágva egymástól a különböző világokat, civilizációkat is. Volt persze jópár részlet, amit nem sikerült tisztázni, például azt, hogy miképp kellene folytatni a történetet ezután."

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Érdekes fejlemény, hogy a BioWare már a második rész tervezésekor a trilógia utáni lehetséges utakon gondolkodott, hisz akkoriban még az volt az álláspont, hogy az űropera három részes lesz csupán, mely egy kerek történetet mesél el. Persze most már tudható, hogy lesznek még kalandok a Tejútrendszeren belül, hisz már nagyban készül a Reaper fenyegetés után játszódó folytatás, bár túl sok konkrétum nincs a projekttel kapcsolatban. Reméljük a BioWare odateszi magát, mert a hírnevük nem túl fényes az utóbbi időkben.