Tegnap a játékosok javarészét alaposan meglepték a Microsoft Studios kreatív főnőkének arrogáns kijelentései, miszerint felesleges a dráma a folyamatos internetkapcsolatot megkövetelő módszer körül, hiszen manapság már minden eszközünk a netre van kötve -- szerinte ez ma már egy ilyen világ, ebbe bele kell törődni.

Már maga az első tweet felborzolta a kedélyeket, de főleg az utolsó üzenet csapta ki a biztosítékot, miszerint miért akarna bárki is olyan helyen lakni, ahol nem megoldott a folyamatos internetkapcsolat. Ilyen szűklátókörű, nettó marhaságot ritkán hallani, főleg egy, a Microsoftnál vezető pozíciót betöltő embertől, ráadásul pont akkor, mikor felmerült újra az a pletyka, miszerint az új Xbox always-online rendszer szerint fog működni.

Természetesen a Microsoft ma már bocsánatot kért az elhangzottak miatt: „Elnézést kérünk az egyik alkalmazottunk twitteren közölt mondandója miatt. Ez az ember nem a cég szóvivője, s a személyes nézőpontja nem tükrözi a Microsoft felhasználóközpontú üzletpolitikáját, vagy azt, hogyan kommunikálunk a hűséges vásárlóinkkal. Nagyon sajnáljuk, ha mindez megsértett valakit, de le kell, szögezünk, hogy egyelőre nem hoztuk nyilvánosságra a jövőre vonatkozó terveinket, s egyebet nem is fűzünk hozzá az elhangzottakhoz.”

Az nem derült ki, hogy Adam Orth kijelentéseinek lesznek-e következményei, de még ha elbocsátás nem is, minimum egy alapos dorgálás kijár neki. Ilyen üzeneteket nem engedhet meg magának egy olyan nagy cég, mint a Microsoft.

A Microsoft bocsánatot kér