Hallottatok valaha Adam Orthról? Nem? Ne is csodálkozzatok, Adam, vagy ahogy az internetezők ismerhetik, Orthy, sosem került igazán reflektorfénybe, hisz "csak" egy kreatív fejes az amúgy hatalmas csapatnak számító Microsoft Studiosnál. Ugyanakkor tegnap nagyon gyorsan lett nagyon-nagyon hírhedt a játékosok körében, mert nyilvánosan figurázta ki a nextgen Xbox internetfüggőségén kiboruló, potenciális vásárlókat.

Adam Orth

"Néha elmegy az áram. Nem veszek porszívót." -- tweetelte ki délután, majd folytatta: "Ahol élek, nincs rendes térerő. Nem veszek mobilt.". És: "Sajnálom, hogy ki merem nyilvánítani a saját véleményemet Twitteren arról, mit várok a megvásárolt elektronikus eszközeimtől. Jézusom."

Bár ezek a szarkasztikus üzenetek sem voltak épp kedvesek tőle, ennyi nem volt elég.

"Az embereknek haladni kéne a korral és csatlakozni az internethez. Az a király!"; "Nekem minden készülékem legyen aktív."

Ezt követően közölte, hogy ő csak trollkodott, és a BioWare tervezőjét, Manveer Heirt cukkolta, aki azonban kiállt a játékosok mellett.

Adam Orth

"Sajnálom, de nem hat meg az internetes konzol körüli dráma. Manapság minden online van, birkózzatok meg vele!" -- írta Orth, mire Heir az alábbit felelte, remélve, hogy leállíthatja a balhézó kollégát:

"Nem tanultál semmit a Diablo III-ból vagy a SimCityből? Tudod, hogy az embereknek néha elmegy az internet, ugye? Az, hogy 'birkózzunk meg vele', elég szar érv."; "LA-ben, SF-ben, Seattle-ben éltél... elég jól behálózott helyeken. Próbáld ki Janesville-t, WI-t, Blackburgöt, VA-t!"

Itt borult ki a bili igazán: Orth arrogánsan odaböffentette, hogy "ugyan miért élnék arrafelé?", mire a többi követője is támadni kezdte, s miután az üzeneteit elérhetővé tették a NeoGAF-en, Adamből egy csapásra mém lett, aki, jobbat nem tudván, lezárta a Twitter-profilját és befogta a száját.

Persze, valahol érthető, hogy mire akart kilyukadni a túlbuzgó MS-alkalmazott, de ezt akkor sem így kellett volna intézni, főleg nem nyilvánosan. Nem tetszik egy termékünk új funkciója? Nosza, még jól beléd is rúgunk, magadra vess, amiért nem olyan városban élsz, ahol a csapból is szélessáv folyik!

Jól példázza a játékosok reakcióit egyébként a YouTube-sztár Boogie2988 videója, aki a játékvilág megosztó eseményeit mindig egy furcsán beszélő, állandóan ideges karaktert játszva reagálja le. Az alant látható klipben szétzúz egy Xbox 360-at, és persze káromkodik, mint a kocsis, kivörösödött fejjel. Nyilván Boogie-nak is igaza van, nem kell idegrohamot kapnunk egy gyártó ostobaságain, elég, ha ők felhúzzák magukat a nem túl jó eladásokon. De azért az Orth-féle kioktatásból, köszönjük, nem kérünk -- kíváncsian várjuk, lesznek-e következményei a dolognak.