• Egy interjúban elhangzott, hogy a Microsoft és a Duracell között egyezség van
  • A Microsoft szerint azonban nem ezért működnek elemmel az Xbox kontrollerek

A Gfinity blogja, a Stealth Optional nemrégiben leközölt egy interjút a Duracell brit marketingvezetőjével, Luke Andersonnal, a beszélgetés során pedig felmerültek az Xbox kontrollerek is, melyek az új generációban is elemmel működnek. Ennek kapcsán Anderson úgy nyilatkozott, hogy egy hosszú távú egyezség van érvényben a Duracell és a Microsoft között, ebből pedig az oldal azt a következtetést vonta le, hogy a két cég közötti megállapodás miatt maradtak még mindig az elemek, ám mint kiderült, ez nem igaz.

a-microsoft-cafolja-hogy-a-duracell-miatt-hasznalnak-meg-mindig-elemeket-az-xbox-kontrollerhez.jpg

A Eurogamer kicsit alaposabban is utánajárt a dolgoknak, a Microsoft szóvivőjétől pedig azt a választ kapták, hogy nincs szó semmi ilyesmiről: szándékosan szeretnének a lehető legnagyobb szabadságot nyújtani mindenkinek, ezért nem váltottak még tölthető akkumulátorra.

"Szándékosan adunk választási lehetőséget a vásárlóink számára a normál vezeték nélküli Xbox kontrollerek esetében. Ebbe beletartoznak a tetszőleges márkájú AA elemek, az Xbox Rechargeable Battery, a partnereink által biztosított újratölthető megoldások, illetve az USB-C kábel, ha a konzolhoz vagy PC-hez csatlakoztatva használjuk a kontrollert."

Úgy tűnik tehát, hogy a Duracell kijelentését félreértelmezték, és nem olyan jellegű együttműködésről van szó a felek között, ami a kontrollerek tervezését is befolyásolja.