• Phil Spencer azt állítja, békén fogják hagyni a ZeniMaxot
  • Nem várhatóak leépítések és komoly változások a felvásárolt cégeknél

Nemcsak a hét, hanem talán az év legnagyobb hírbombája robbant hétfőn, amikor is a Microsoft bejelentette, hogy 7.5 milliárd dollárért felvásárolták a Bethesda mögött álló ZeniMax Mediát. Ez nemcsak pénzügyi tekintetben mondható óriási tételnek, hanem a dolgozók számát tekintve is, hiszen a vállalatnak több mint 2300 alkalmazottja van, és bár voltak, akik a redundáns pozíciók miatt arra számítottak, hogy nem mindenki lesz átvéve, az Xbox üzletág vezetője, Phil Spencer elmondta, hogy nem terveznek komoly változásokat.

a-microsoft-nem-tervez-hozzanyulni-a-frissen-felvasarolt-zenimaxhoz.jpg

"A tervünk az, hogy békén hagyjuk őket. A ZeniMax csodálatos eredményeket tud felmutatni a játékfejlesztés területén. A célunk az, hogy a ZeniMax a lehető legjobb énjét hozza, külön-külön fogunk dolgozni a stúdióikkal azzal a nagyszerű technológiával, ami rendelkezésünkre áll, bevonva az ő alkotóik visszajelzéseit a munkába" – nyilatkozta Spencer a CNBC-nek.

A vezető később hozzátette azt is, hogy a Bethesda félig-meddig függetlenül fog működni a jövőben is, nem akarják ugyanis "elmicrosoftosítani" őket, hanem szeretnék megtartani az ottani szervezeti kultúrát.