• Egyelőre PS5-ön fut jobban a legtöbb újgenerációs játék
  • A Microsoft vizsgálja, miként tudnának javulni

Immáron két hete piacon van mindkét újgenerációs konzol, így megkezdődött az ilyen szokásos technikai ökölharc, az első tesztek pedig érdekes eredményeket mutatnak, hiába erősebb ugyanis papíron az Xbox Series X, mint a PS5, a nextgen verziók a legtöbb esetben a Sony masináján produkálnak jobb teljesítményt.

ps5-vs-xbox-series-x-a-toltesi-idok.jpg

A Digital Foundry teszjei azt mutatják, hogy mind az Assassin's Creed Valhalla, mind a Dirt 5, mind pedig a Devil May Cry 5 Special Edition esetében a PS5-verzió jött ki győztesen a párharcból. A The Verge igyekezett utánajárni annak, hogy mi állhat ennek a hátterében, és arra jutottak, hogy ez annak a mellékhatása lehet, hogy a fejlesztőcsapatok az Xbox Series X devkiteket később kapták meg, mint a fejlesztői PS5 gépeket.

Az eredményekre a Microsoft is reagált, kiemelve, hogy mindenképpen lehet számítani előrelépésre.

"Észleltük a teljesítménybeli problémákat az Xbox Series platformokra optimalizált címek esetében, és aktívan dolgozunk partnereinkkel azon, hogy megtaláljuk és kijavítsuk ezeket, hogy mindenkinek optimális élményben lehessen része. Egy új konzolgeneráció elején még csak a felszínt kapargatjuk a nextgen konzolok tudását illetően, így kisebb javítások várhatóak, amíg partnereink azon kísérleteznek, miként hozhatnak ki belőlük minél többet" – mondta a Microsoft egyik szóvivője.