• A Microsoft Studios feje interjúban beszélt a cég jövőjéről
  • Matt Booty szerint az online jelenlét felé tendálódik az ipar
  • Ezt a vonalat követik single player kampányok helyett

A MCV magazin tradíciója, hogy mindig kiadnak egy az E3-at megelőző anyagot. A júniusi számukban Matt Bootyval, a Microsoft Studios elnökével készítettek interjút, melyben a vállalat jövőjéről faggatták a hajdani Xbox nagyhalat.

„Mindig is lesznek single player játékok, amik talán 20-30 órás játékidőt kínálnak, amiket szeretünk és megvan a maguk helye (az iparban), de a streamelés és az esport korában, ahol a fókusz a játékok nézhetősége felé terelődik nagyon fontos tényező egy játék hosszú élettartama.” Booty elmondása alapján manapság nehéz érvényesülni egy olyan AAA játéknak, ami nem tartja be ezt a szabályt, ezért jelenik meg egyre több társasági alapon működő termék. „ […] A vásárlók irányából komoly érdeklődést látunk azon játékok iránt, amik közösségi alapon működnek és egy már létező franchise-be épülnek bele. Azt hiszem ez párhuzamban van számos olyan trenddel, amik éppen most aktuálisak. […] Ilyen szempontból szerencsések vagyunk, mert több sorozatunk akad, amik évtizedek óta léteznek, ilyen például a Minecraft, a Halo és a Forza.”

Szavai alapján Booty az egyszerre több játékost megmozgató játékokot tartja a jövő zálogaként, és ezért lehet, hogy a korábban egyjátékos kampányairól híres Halo és Call of Duty sorozatok tradicionális kampány nélkül jelennek meg. (Idén a Black Ops 4 jelenik meg kampány nélkül, a Halo 5 pedig kooperatív kampánnyal került a boltokba, amit csakis online érhetünk el.)

„Az ilyen nagyméretű, egyre inkább szolgáltatássá váló játékok miatt nehéz azonnal irányt váltani és a trendeket követni, még akkor is, ha azok akár egy teljes évet felölelnek. Ha üzletekként tekintünk rájuk 1 év hosszú idő, ám fejlesztéshez 3-4 év szükséges, és nekünk ebben kell gondolkodnunk.” Summa summarum, a Microsoft elsődleges címei ezen filozófia elvében a multiplayer vagy éppen esport alapú élmény felé tendálódnak majd, ahogy azt a korábbi évek során megszokhattuk.

matt-bootykiskepcikkhez.jpg