Tavaly ilyenkor azzal kezdtem, hogy nagyon könnyű dolgom lesz az 2017-es előrejelzés megírásával. Most sajnos nem vagyok ilyen szerencsés, de azért elejtett információkból, morzsákból össze lehet szedni, hogy mire lehet számítani a Microsoft idei konferenciája során. Na, lássuk is a lehetséges felhozatalt a szokásos formátumban!

Ami biztosan lesz

A redmondi cég biztosan kihozza a showra a Crackdown 3-at, ami 2014-es bejelentése óta folyamatosan késik. Tavaly augusztusban tudtuk meg, hogy a játék csak 2018-ban jelenik meg, így az E3 2018 tökéletes alkalom lehet egy premierdátum bejelentésére. Igaz, hogy a harmadik epizódnak már tavasszal a boltokba kellett volna kerülnie, de a harmadik negyedév előtt valószínűleg nem számíthatunk rá.

A The Last Night a tavalyi Microsoft konferencián mutatkozott be és azóta nem sok mindent hallottunk róla, így idén szinte kötelező lesz promózni a címet, és nemcsak egy rövid, egyperces videóval, hanem egy hosszabb, több részletet megmutató anyaggal. A The Last Night kifejezetten érdekes, 2,5 D-s platformernek tűnt tavaly, így kíváncsian várjuk a premierdátumot, és a megjelenést.

Tavaly kaptunk egy Forza Motorsport 7 bejelentést, ami tavaly meg is jelent, hogy az utóbbi évek egyik legjobb autós játékaként írja be nevét a videojátékok történelemkönyvébe. Azt már tudjuk több, mint egy hónapja, hogy lesz egy Forza Horizon 4 bemutató az E3 2018-on, amit epedve várunk. És mit szeretnénk? Száguldást, elképesztő gyorsaságot, rengeteg király verdát, lenyűgöző kampányt és multit.

forza-horizon-fless.jpg

Tavaly egy teasert és egy hosszabb játékmenetet is kaptunk az Anthem címet viselő játékhoz, idén viszont kell jönnie egy valami újnak, különösen azért, mert a megjelenés csúszik a Battlefield 5 miatt. 

Ami lehetséges, hogy lesz

Halo 6 bejelentés. A Halo 5: Guardians lassan három éve került a boltokba, és bár a játék története nem lett olyan jó, mint azt vártuk, így is remek pillanatokat szerzett. Master Chief rajongói azóta várnak egy újabb részre, a Microsoft pedig nem hagyhatja veszni egyik legnevesebb sorozatát. Azt tudjuk, hogy a Halo 6 készül, és azt is, hogy idén nem jelenik meg, de egy hivatalos leleplezés, bemutató időszerű lenne, erre pedig az idei E3 tökéletes alkalomnak mutatkozik.

Új Dead Rising játék? Király lenne, nem igaz? Frank West utolsó zombikalandja is két évvel ezelőtt jelent meg, így neki is ideje lenne visszatérnie. Lehet, hogy nem egy hivatalos ötödik játék képében, de egy spin-offban. A zombi téma megunhatatlan, különösen akkor, ha azt jól tálalják, a Dead Rising sorozat pedig ezt képes volt úgy megtenni, hogy kellő mennyiségű humort is csempészett a sorozatba.

Ha pedig már itt tartunk, egy új Gears of War játéknak is örülnénk. különösen amiatt, mert a 2016-ban megjelent 4. epizód jónéhány nyitott kérdéssel ért véget. Ez pedig szinte kötelezővé teszi egy folytatás bejelentését, hiszen a rajongókat nem lehet cserbenhagyni, és a Gears of War ugyanolyan jóhírű-exkluzív szériája a Microsoftnak, mint a Forza vagy éppen a Halo sorozat. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ezen kívül várhatunk Sea of Thieves, State of Decay 2, és Cuphead DLC-t, és egy We Happy Few premierdátumot is. Január végén arról számoltunk be, hogy a program akkorára hízott, hogy időre van szükség a befejezéséhez, és idén nem jelenik meg, de a Compulsion Games ettől függetlenül bejelenthet egy pontos dátumot a startra. Az is biztos, hogy lesz egy csomó Xbox Originals és ID@Xbox játék is, mint eddig minden évben.

xbox-e3-2018.jpg

A 2018-as E3 Microsoft konferenciára június 11-én, este 10 órakor kerül sor.