A műsort természetesen Phil Spencer vezeti, aki hatalmas ovációt kap. Az eredeti Xbox tervezőcsapatát három cél vezérelte, a világ legerősebb konzolja, a Project Scorpio, hivatalos nevén mostantól Xbox One X készítésekor ez nem változott: a jelszó erő, kompatibilitás, mérnöki munka volt. Az Xbox One X november 7-én jelenik meg. A mérnöki munkáról a tervezők vezetője beszél, hogy mit tud, valódi 4K-s megjelenítés, kompatibilitás, nemcsak a játékokkal, de a kiegészítőkkel is, illetve a hatalmas teljesítmény ellenére ez lesz a legkisebb Xbox One konzol, aminek a központi processzorát különleges hűtés védi.

Első bejelentett játék, dobpergés, a Forza Motorsport 7, amiben jelen lesz a Porsche, pontosabban a Porsche 911 GTR S2, amit még sohasem láthattak az emberek a gyáron kívül. Az autó brutálisan néz ki a színpadon, a konzolon pedig és Windows 10-en nagyszerűen, ami állandó 60FPS-el fog futni 4K-ban.

Negyvenkét játékot mutatnak be az este folyamán, amiből jó néhány exkluzív lesz. A második a Metro Exodus, ami remek, hangulatos, akciódús játékmenetet videót kapott. Kötelező vétel lesz a széria rajongóinak!

Assassin's Creed Origins! Trailert és játékmenet videót is kapunk, a drón nem maradhat ki, ami ebben az esetben egy sas. Hihetetlen, hogy egy Ubisoft játékot, ami nem Xbox One X exkluzív, nem a Ubisoft konferencián mutatnak be. Szerintetek? Az ókori egyiptomi környezet egyébként remekül fest, de az utolsó jelenetet egy kicsit eltúlzottnak éreztem.  

Playerunknown's Battlegrounds megjelenik Xbox One-on is, Xbox One X-en a harcok 4K-ban, és HDR-ben folyhatnak.

Deep Rock Galactic. Xbox One és Windows 10 exkluzív játék.

State of Decay 2, a szokásos zombis játék, remek vizualitás.

A Minecraft sem hagyhatja ki a 4K-t, amitől Phil Spencer eldobta az agyát, amikor először meglátta. Már elő lehet rendelni.

Dragonball Z, Last Night, Codevein - új játékok nagyon rövid videókkal.

Sea of Thieves! Új játékmenet videót mutatnak, víz alatti kincsvadászat a téma, a színes-szagos világ az elmúlt évek alatt mit sem változott, még mindig remekül fest, a kommentár is beleéli magát a játékba. Pontos premierdátum nincs. Valamikor 2018 elején jelenik meg.

Megjelenési dátumot kapott a Cuphead! Szeptember 29. Már előrendelhető.

Crackdown 3 videót mutatnak. Megjelenés az Xbox One X-el egy napon, november 7-én.

Montázsvideó következik, azaz az id@XBOX program bemutatója.

Life is Strange: Before the Storm. Nagyon város! 

Shadow of War! A Középföldén játszódó program nekem egy kicsit túl színesnek tűnik, reméljük, hogy jó lesz a kampány.

Ori and the Will of the Wisp.

Az Xbox 360 játékok után eredeti Xbox játékokat is lehet játszani majd az Xbox One konzolcsaládon: első bejelentett cím a Crimson Skies. Sok cím (Gears of War 4, Forza Horion 3, stb.) ingyenes 4K-s frissítést fog kapni. Phil Spencer bejelenti az Xbox One X árát: 499 dollárba fog kerülni, ami itthon az adók miatt - ha minden igaz - bőven 170 ezer forint felett lesz! Kiadnátok ennyit egy konzolért, akkor is, ha 4K-s?

Bemutatkozik a tegnap teasert kapott Anthem, a Bioware új játéka. Egy nyitott sci-fi világban kell védeni az emberiséget. Természetesen nem maradhat el a téma kötelező tartozéka, az Exosuit sem, ami szinte emberfeletti képességekkel ruházza fel a használóját. Érdekesen fest a játék, megjelenés jövőre.

oc7ss6f6nocyuqs6qsld.jpg

Ennyi volt a Microsoft konferenciája 2017-ben. Nekem ez a durva ömlesztés nem igazán jött be, szívesebben láttam volna kevesebbet, ugyanakkor a bemutatott játékokból többet. Igazi Xbox One X exkluzív cím nem lett bejelentve, ráadásul az 500 dollár egy picit soknak tűnik, a 400 dolláros piacletaroló jóslat nem jött be. Ti mit mondtok?

Maradjatok velünk, hiszen hajnalban kezdődik a Bethesda konferenciája, amiről természetesen olvashattok majd az oldalunkon!