Még meg sem jelent a Halo 5, de a 343 Industries már tervezi a következő részt -- persze, nem tényleges fejlesztésről van szó, szimplán tervezésről és némi írásról, amivel egy irányvonalat szabhatnak meg maguknak. 

A franchise fejlesztési vezetője, Frank O'Connor mondta el ezt a GamesRadarnak adott interjújában, amiből azt is megtudtuk, hogy a csapat nagyjából tisztában van azzal, mit szeretnének csinálni a Halo-univerzummal a következő 10 évben, és már az is körvonalazódik, hogyan végződik Master Chief története.

Mindez része a Halo 4-gyel kezdődött, előbb trilógiaként bejelentett, majd egy teljes sagává bővített Reclaimer-vonalnak, de minden bizonnyal azon túlmutatóan is vannak terveik. Phil Spencer nemrég azt mondta, hogy a Halo legalább olyan tartós sorozat, mint a Star Wars, O'Connor, valamint a 343 Industries vezetője, Bonnie Ross, pedig úgy vélik, hogy a következő 20 évben népszerű tud majd maradni a Halo. Ehhez hozzájön továbbá az is, hogy ez a Microsoft egyik legfontosabb exkluzívja, így csak természetes, hogy minél tovább szeretnék építeni.