A Need for Speed: Rivals már járatja a motorját, a megjelenésig nem kell sokat aludni. De nem ez lesz az egyetlen szót érdemlő esemény az autóversenyzős játéksorozat háza táján. Az EA ugyanis változást eszközöl, a Need for Speed átkerül az EA Sports alá. A döntés azután született meg, hogy Andrew Wilsont kinevezték vezérigazgatónak, és része a cég javulási folyamatának. Miért van erre szükség? Erre a választ az EA ügyvezető alelnöke, Patrick Soderlund adja meg:

Ha van egy húsz éve futó sorozatod, mint amilyen a Need for Speed, akkor eljön az ideje, hogy más szemszögből tekints rá.” A más szemszöget pedig Matt Bilbey biztosítja, aki olyan EA Sports címekért felel, mint a FIFA, az UFC és az NHL. „Úgy gondoljuk, hogy csak hasznunkra válhat a másfajta gondolkodás, és erre Matt tökéletesen alkalmas. Egészen más módon gondolkodik a jó játékokról.”

Szó mi szó, a Need for Speed-szériára ráfér a friss gondolkodás, mert igencsak leszállóágban van a nimbusza az eredeti, 2005-ös Most Wanted óta. Hogy a november 19-én érkező Rivals megtöri-e ezt a döcögős tendenciát, az még a jövő kérdése, akárcsak az átszervezés hasznossága. Mázli, hogy az utóbbi kérdés megválaszolására sem kell sokat várnunk, csak egy évet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!