• 16 Roald Dahl regény jogait vásárolta meg a Netflix
  • Taika Waititi már két animációs művet is készít a Charlie és a csokigyár alapján

Az utóbbi időszakban egyre több nagyberuházást hajt végre a Netflix. Immár játékos platformmal is büszkélkedik, az elmúlt években pedig egyértelműen hollywoodi babérokra tör a legnépszerűbb sorozatos szolgáltató. Ennek jegyében vásárolták meg például a Gal Gadot és a Szikla főszereplésével készült thrillert, a Tőrbe ejtve második és harmadik epizódját, illetve friss bejelentésük alapján tető alá hoztak egy korszakos megállapodást a Roald Dahl hagyatékát kezelő RDSC-vel.

Az 1990-ben elhunyt norvég származású és angol nyelven író szerző olyan ikonikus munkáinak jogai kerültek a szolgáltatóhoz, mint például a Matilda vagy a Charlie és a csokigyár. Összesen tizenhat cím licenszét szerezte meg a Netflix, ami annak tükrében, hogy Dahl könyveit 63 nyelvre fordították le és több mint 300 millió példányban adták el világszerte, globális szinten is terjeszkedési lehetőséget biztosít a Netflixnek.

A megállapodás legérdekesebb pontja, amire a szerződést bejelentő videóban is utal a szolgáltató, hogy az üzlet magában foglalja Taika Waititi (Jojo NyusziThor: Ragnarök) Charlie és a csokigyár alapján készülő két animációs produkcióját is. Utóbbiból egyébként Tim Burtonnek hála 2005-ben készült filmadaptáció, de a Boszorkányok révén tavaly is mozikba került egy Dahl-feldolgozás. Ti örültök a friss szerződésnek?

skynews-dahl-netflix5520173.png
(A kép forrása: Sky News)