A Rockstar és a Funcom után a Nintendo is beállt a sorba, és hajlandó fizetni azért, hogy megvédje legújabb termékét, a Switch névre hallgató konzolt. Az előző stúdiók azonban csak aprópénzt kínálnak a Nintendohoz képest. Igen, ez így van. A minimum összeg itt is 100 dollár (30 ezer forint), de ha valaki igazán súlyos hibára lel, akkor a kifizetés elérheti akár a 20 ezer dollárt (hatmillió forint) is!

A programot a Hacker One nevű weboldal vezeti: természetesen itt is csak az első jelentő kaphatja meg az összeget, miután a nagy N mérlegelte és megvizsgálta a kapott információt, illetve a cég egyénileg határozhatja meg, hogy mennyit fizet a felfedezőnek. 

A program indulása óta már történt kifizetés, de az nem került nyilvánosságra, hogy a három bejelentő mennyi pénzt kapott. Mindenesetre a felajánlott összeg nagysága azt jelzi, hogy a Nintendo komolyan gondolja a 3DS és a Switch védelmét, ami a premier óta ugyan nem szenvedett el támadást, de a hackerek (az etikus hackerek kivételével) nem pihennek, és amit megtámadhatnak, azt meg is támadják. 

149198925402.jpg