Sokáig úgy tűnt, hogy a Hello Games 10 fős csapata által készített, hatalmas érdeklődésre számot tartó No Man's Sky világában csupán a Sony PS4-es masináival rendelkezők indulhatnak bolygók felfedezésére. Ám hamar kiderült, hogy az indei cím PC-kre is megjelenik, mi több, szó sincs a Sonyval kötött időleges exkluzivitást garantáló szerződésről, így idén júniusban (a pontos dátumot még nem ismerjük) egyszerre kerülnek a boltok polcaira a számítógépeken és a konzolokon futtatható változatok. 

Mivel a Sony komoly támogatást nyújt az MMOG-t fejlesztő Hello Games számára, így az Xbox One-os verzió létezése eddig fel sem merült, most azonban a német Amazon oldalán váratlanul felbukkant a játék X1-es verziója, méghozzá június 29-re datált premierdátummal. Természetesen lehetséges, hogy csupán egy egyszerű hibáról van szó, ami egy ekkora cégnél nem lenne meglepő, ám ahogyan a mondás is tartja: nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Ráadásul az Amazonnak egészen megbízható szivárgásokat is köszönhetünk, például a francia oldaluk hónapokkal a premier előtt megszellőztette a Rise of the Tomb Raider és a Forza Motorsport 6 megjelenését

Az Xbox One tulajdonosok mindenesetre nagyon örülnének, ha igaznak bizonyulna a hír, hiszen a procedurálisan generált univerzumba invitáló alkotás elképesztő mennyiségű tartalommal kecsegtet, mert bár hagyományos értelemben vett történettel vagy küldetésekkel nem rendelkezik, de cserébe egy több száz milliárd naprendszerből álló univerzumot kínál felfedezésre a több játékos oldalán.