Egy ideje nem hallottunk a Psychonauts 2-ről, és arról, hogy hol tart a Double Fine a munkálatokkal. Most azonban érkezett infó, rögtön kettő is. A program kiadóra talált, Schafer bácsi kapott egy rakás pénzt, és kiderült a játék megjelenési dátuma. No nem hónapra, napra pontosan, de azt legalább tudni lehet, hogy 2018-ban érkezik Raz kalandjainak folytatása.

A Psychonauts 2-t a Starbreeze adja ki, ez lesz a második játékuk, ami az ő gondozásukban jelenik meg, ráadásul Schafer kapott 8 millió dollárt tőlük. Természetesen az együttműködésnek mindkét fél nagyon örül. Bo Andersson-Klint, a Starbreeze vezetője kijelentette: "Akik a 70-es, 80-as években nőttek fel, biztosan összeakadtak Tim Schaferrel és a Double Fine játékaival, a Full Throttle-val, a Grim Fandangoval, vagy a Day of the Tentacle-val. Ezek mindig kedvencek maradnak. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezt az ígéretes játékot mi adjuk át a vásárlóknak. A Starbreeze támogatni fogja a Double Fine-t, hogy kicsik és nagyok egyaránt élvezhessék a  Psychonauts 2-t."

A Starbreeze persze nem ingyen adja át ezt a pénzt, a számítások szerint vissza fogja kapni az egészet. Miután ez megtörténik, a disztribúciós bevételek további 60%-a hozzájuk fog vándorolni, míg a Double Fine megtartja az IP-hez kapcsolódó jogok 100%-át.

"A Starbreeze nagyon jó partnere lesz nemcsak a Double Fine-nak, de az adományozóknak is, akik biztosak lehetnek abban, hogy támogatni fogja őket a Starbreeze, és ez csak előny lesz számukra." -- mondta el Tim Schafer, akik egy új videót is megosztott a Double Fine YT-csatornáján. 

Mit szóltok hozzá? Örültek az együttműködésnek?