• A Crytal Dynamics alkotása a The Witcher 3: Wild Huntot és az Assassin's Creed: Syndicate-et is legyőzte a versenyben
  • A díjat a John Stafford, Cameron Suey, Rhianna Pratchett, Philip Gelatt alkotói négyes érdemelte ki
  • Rise of the Tomb Raider PC-s videoteszt

Február 13-án adta át az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe az arra érdemes alkotásoknak a Writers Guild Awards díjakat, az este folyamán azonban nem csupán televíziós és mozis produkciók versengtek egymással, hanem bizony videojátékok is. Az egyetlen ilyen vonatkozású kategóriában a 2014. december 1. és 2015. november 30. között megjelent játékok kaptak helyet, a négyfősre szűkített mezőnyben pedig a Pillars of Eternity, az Assassin's Creed: Syndicate, a The Witcher 3: Wild Hunt, és a Rise of the Tomb Raider képviseltette magát.

A kategóriában a Video Game Writers Caucus, illetőleg a Céh videojátékos területen dolgozó tagjai szavazhattak, ők pedig a John Stafford (vezető narratív tervező), Cameron Suey (narratív tervező), Rhianna Pratchett (vezető író), Philip Gelatt (író) négyes által összerakott forgatókönyvet találták a tavalyi esztendő legjobbjának. Ezzel a Rise of the Tomb Raider olyan játékok nyomába lépett, mint a tavalyi győztes The Last of Us: Left Behind.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Rise of the Tomb Raider tavaly novemberben jelent meg Xbox One és Xbox 360 konzolokra, idén januárban azonban már a számítógépen játszók is belevethették magukat a Szibéria fagyos tájain játszódó történetbe. A PS4 tulajdonosoknak azonban erre sajnos még várniuk kell, az időleges platform exkluzivitás ugyanis csak valamikor az év vége felé jár majd le.