A rock mindenkié!...aztán párszor már meglepődtünk, és itt az újabb alkalom: a Guitar Hero III nevezetű, eszméletlen játékélménnyel operáló konzolos álom hamarosan asztali számítógépen is elérhető lesz, s hogy ha lúd, már legyen kövér: nem csak a PC-ken, de rögtön az Apple Mac OS X-szel turbózott gépein is.

Bár a készülő játékot nem az eredeti készítők, a fejlesztő Red Octane és a kiadó Activision gondozza, panaszra nem lehet okunk, hiszen a jogokat elnyerő Aspyr Media keze alatt születő játék az ígéretek szerint pontos mása lesz a konzolos verzióknak, némi extra grafikus opciókkal felturbózva. Több mint hetven dal szerepel a csomagban (Guns N’ Roses, Rolling Stones, Beastie Boys, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Iron Maiden, Metallica, Queens of the Stone Age és még sokan mások), de a későbbiekben újabbakat is le lehet majd tölteni, és lesznek exkluzív bónuszok, melyeket játék közben lehet megnyitni majd. Természetesen az utolérhetetlen multiplayer módot is megkapjuk, annak minden, konzolon is elérhető aspektusával együtt. Lesz tehát közös, vállvetve pengető móka és nem marad ki a harc sem, az egymás ellen vívott – az új verzióban szívatással megspékelt - húrpárbajok is helyet kapnak a PC-s változatban, és persze ott lesz még a boss-fight is, melyben olyan legendás rockzenészekkel kell összemérni tudásunkat, mint Slash (Guns N' Roses / Velvet Revolver), Tom Morello (Rage Against the Machine / Audioslave), vagy Bret Michaels (Poison).

A rock mindenkié!No és ami a legfontosabb: itt is műanyag gitárt kapunk a szoftver mellé, nem is akármilyet: egy Gibson modell hű mását (a pontos típus még nincs megerősítve, a konzolokra egy Les Paul replika érkezik), így már senki nem maradhat ki a virtuális rocksztárrá válás ezen extázisából. Akárcsak az Xbox360 esetében, nálunk is USB-porton keresztül jutnak el a jelek a processzorhoz, így semmiféle fennakadás nem lehet, hiszen a rendszer már hibátlan vizsgát tett a Microsoft platformján. Ám - és ez mindenképp a mi verziónk sajátja - billentyűzetet, illetve billentyű/egér párost is használhatunk, kedvünkre átkonfigurálhatóan, így lehet zúzni majd laptopon a távolsági buszon (szép látvány lesz), haverunkkal / párunkkal, ha csak egy gitárunk van, vagy öcsénkkel, akinek praclija túl pici lenne a Gibsonhoz.

A zene tehát mindenkié, s nem is kell sokat várnunk: még az ősz folyamán a gitárok nyakára fonhatjuk ujjainkat!